klikkaa tästä jos kirje ei näy oikein in english

Yllätetään yhteiskunta® on ennakkoluulottomien yritysjohtajien luoma yhteisö, jossa yhteiskuntavastuusta tulee osa yrityksesi strategiaa. Yllätetään yhteiskunta® -jäsenet ovat olleet mukana synnyttämässä tätä ainutlaatuista yhteisöä, jossa yritysten yhteiskuntavastuu ja yhteiskunnan tarpeet kohtaavat molempia hyödyttävällä tavalla.


Veikkauksessa pohdittiin HINKUa ja iltapäiväkerhoa

Yllätetään yhteiskunta -ryhmä kokoontui Veikkaus Oy:n tiloissa 24.9. Paikalla oli ilahduttava määrä jäsenyritysten edustajia, mukana myös useita uusia jäseniä. Tilaisuudessa pohdittiin Yllätetään yhteiskunta -ryhmän tulevaisuuden roolia Hiilineutraali kunta -hankkeessa sekä miten lasten ilmainen iltapäiväkerho saataisiin nopeasti liikkeelle. Keskustelu ja ideointi oli varsin vilkasta ja antoisaa, molempiin kysymyksiin saatiin varsin konkreettisia ajatuksia niiden eteenpäin viemiseksi. Tapaamisen annista on lähetetty jäsenille yhteenveto.

Katso tästä kuvia tapaamisesta.


Yllätetään yhteiskunta yksi Suomen parhaista ideoista

Yllätetään yhteiskunta on valittu yhtenä vuoden parhaista ideoista Suomen Markkinointiliitto MARK:in järjestämien Ideapäivien näyttelyyn. Ideapäivien teema tänä vuonna on IDEA®2009 – SUOMALAISIA TEKOJA Sanoista tekoihin! Vuoden 2009 Ideapäivä 23.10. Marina Congress Centerissä esittelee inspiroivia suomalaisia tekoja. Hyvä idea on kaiken perusta; Hyvästä ideasta voi syntyä pieni teko, joka parantaa vaikkapa arjen elämänlaatua. Hyvästä ideasta voi kasvaa suuri teko ja sen ympärille voi perustua kokonainen yritys ja monen ihmisen työpaikka. Hyvästä ideasta voi myös tulla jättiteko, joka vastaa globaaleihin haasteisiin.

Deloitten Teppo Rantanen kirjoitti yritysten roolista yhteiskunnassa

Yllätetään yhteiskunta -ryhmän perustajajäsen Deloitten tj. Teppo Rantanen esitti Kauppalehdessä 22.9.2009 kannanottonsa yritysten roolista yhteiskunnan hyvinvoinnissa. Teppo Rantanen korosti kuinka välttämätöntä yritysten ja yksilöiden panostaminen yhteiseen hyvään on. Hän toi esiin myös sen, että kaikki voidaan tehdä niin ettei yrityksen omistajilleen maksaman pääoman tuottoa uhrata. Rantanen kertoi artikkelissa myös kuinka on saanut itse olla mukana mm. maahanmuuttajanuorten työllistämisohjelmassa sekä Hiilineutraali kunta -hankkeessa. Hän korosti kuinka koko yhteiskunnan kannalta parasta olisi, että voisimme yhdistää näkemykset yritysten, julkisen vallan ja kolmannen sektorin roolista ja hylätä vanhat, nurkkakuntaiset näkemykset. Silloin voimme tehokkaasti rakentaa yhteisvoimin entistä kilpailukykyisempää Suomea.

Johtajat hakevat uusia verkostoja

Devoi Oy on selvittänyt n. 700 yritysjohtajalle lähettämässään kyselyssä yritysjohtajien tyytyväisyyttä olemassa oleviin ammatillisiin verkostoihinsa. Kysymys nousi esiin Devoin Devoi Circle toimitusjohtajayhteisön keskustelussa, jossa pohdittiin mm. millaisia pysyviä muutoksia toimintatapoihin meneillään oleva taloustilanne jättää. Toimitusjohtajat mainitsivat mm. omien verkostojensa riittämättömyyden ja laajentamistarpeen. Kysely vahvisti Devoi Circlen keskusteluja, kyselyyn vastanneilla johtajilla on selvä tarve laajentaa ja vahvistaa sidosryhmiään.

Devoi Oy tarjoaa Yllätetään yhteiskunta -ryhmän lisäksi yritysjohtajille mm. Devoi Circle -yhteisön, jossa johtajilla on mahdollisuus saada valmiuksia tulevaisuuden kohtaamiseen ja ideoida uusia ja erilaisia bisnesmahdollisuuksia. Devoin Opiskelijoiden ja yritysten yhteisö taas auttaa yrityksiä ja yritysjohtajia ymmärtämään nuorten arvomaailmaa paremmin. Yhteisön kautta yrityksiin saadaan tietoa ja keinoja tunnistaa tulevaisuuden tekijät sekä heidän arvomaailmansa ja motivaationsa.

Armoa työhön -kirja julkaistu

Antti Kylliäisen kirja Armoa työhön julkaistiin 1.10.2009. Kirja näyttää tietä työympäristöön, jossa ihminen kokee tulevansa hyväksytyksi omana itsenään, sellaisena kuin on, ja kykenee hyväksymään myös ihmiset ympärillään. Jossa konfliktit ja ristiriidat osataan ratkaista muutenkin kuin kostamalla, sairastumalla tai vaihtamalla työpaikkaa. Joka antaa enemmän kuin ottaa. Antti Kylliäinen vierailee loka-marraskuussa yritysten johtoryhmissä esittelemässä kirjaa ja sen teemoja. Pyydä Antti veloituksetta visiitille yritykseesi osoitteesta antti.kylliainen@syfron.fi

Uusia jäseniä

Yllätetään yhteiskunta on saanut useita uusia jäseniä. Mukaan ovat tulleet Propentus Oy, Helsingin NMKY, CheckPoint Systems, Inc., Helsingin Saaristolaivat Osakeyhtiö sekä Tapiola.

Yhteisömme jäsen TAC on saanut brändimuutoksensa päätökseen ja ottanut käyttöönsä Schneider Electric -nimen ja logon 1.10.2009 lähtien.

Tapaaminen Microsoftilla 3.11.

Seuraava Yllätetään yhteiskunta -tapaaminen järjestetään Microsoft Oy:n tiloissa 3.11.2009. klo 14.00-18.00. Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä.

Lue lisää Yllätetään yhteiskunta -hankkeista osoitteessa: www.yllatetaanyhteiskunta.fi

Tuo kollegasi tai yhteistyökumppanisi mukaan

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Yllätetään yhteiskunta® -yhteisön tulevaisuuteen. Kerro meille kenet haluaisit nähdä yhteisön jäsenenä, me hoidamme yhteydenoton ja kerromme yhteisön toiminnasta ja tavoitteista. Lähetä ehdotuksesi Yllätetään yhteiskunta® -jäsenestä sähköpostilla osoitteeseen
>> jari.raitanen@devoi.fi tai soita Jallulle numeroon 050 995 4440.

Kerro meille avoimesti myös miten muuten haluaisit kehittää yhteisöä ja anna meille uusia ideoita. Vain yhteistyöllä Yllätetään yhteiskunta® tuottaa jäsenilleen lisäarvoa.
>> jari.raitanen@devoi.fi

Kerro meille myös haluaisitko lähettää tämän newsletterin kollegoillesi, lisäämme heidät osoitteistoomme. Useat jäsenyritykset ovat myös laittaneet koko johtoryhmänsä kirjeen jakelulistaan, ilmoita sinäkin listaan omasta yrityksestäsi kaikki strategisesti oikeat henkilöt.
>> lähetä newsletter



poistun postituslistastanne receive this newsletter in english